2012. augusztus 15., szerda

Erdő holdfényben...

Igaz, még nyár van, de most szabi alatt van időm befejezni az elkezdett képeket, pl. ezt a hónapok óta tűzésre váró képet. Jött az ihlet annak idején, gyorsan elkészültem a festéssel, aztán félretettem. A tűzésnek a héten jött el az ideje. Mérete: 70 x 73 cm. A Facebookra már feltettem a képet, többen is kérdezték, hogyan is készül. Ez most az a variáció volt, hogy adott a textilfestéssel készült anyag, erre jött rá az akrillfestés. Vízzel higítva, remekül lehet vele dolgozni, egyáltalán nem keményedik meg. Mióta kipróbáltam, nagyon megkedveltem ezt a technikát. Van úgy, mint a kasvirágos képemnél, hogy teljesen "szűz", tehát fehér alapanyagra dolgoztam ki az egészet akrillfestékkel. Vagy pl. a birmingham-i keresztutak pályázatra készült munkám is így készült, csak ott molinó (tehát nem hófehér) volt az alap.

5 megjegyzés:

Kaoka írta...

Mindig is csodáltam az ilyen erdősített festett anyagcsodákat. Már most nagyon élethű, szinte érzem az erdő illatát. :-) Nekem is van hasonló anyagom, egy próbát megérne, de nem értem ezt az akril festést. Azzal nem papírra szoktak festeni?

Trudi írta...

Az akrill festékben az a csodás, hogy sok mindenre festhető vele, nemcsak papírra. Vízzel higítandó, sőt vízzel is kell kimosni az ecsetet, elég hamar beszárad. Legtöbb akrill festékemet a lidl-ben vettem, gazdaságos kiszerelésben, remek áron. Bátran próbálkozz, nagyon jó pl. a színeket keverni.

Kaoka írta...

Köszönöm... Ha jól láttam most is van valami festék akció, elég nagy kiszerelésben. Gondolom ezeket a dolgokat tilos kimosni. :-D

Márta néni azéris írta...

Quiltet nem mosunk, engem inkább az tart vissza a technikától, hogy a varrógépemet féltem, hogy a festék apró kis szemcséi nehogy kárt tegyenek benne.

Trudi írta...

Annyira minimális a réteg, hogy észre sem veszi a gép, szerintem. Nálam nagyobb gondot okozott a konfetti technikánál a ragasztóspray. Azt hittem, úgy könnyebb lesz, de ehelyett folyton tisztítani kellett a tűzőtalpat, mert összeszedte a ragasztót.