2008. július 18., péntek

Befejezetlen quiltek, összegyűlt anyagok

Most, hogy sikerült időben elkészülnöm a portugál miniquilttel, gondoltam egy nagyot - erőt veszek magamon és itt a nagy nyári mindenféle idején megpróbálok befejezni egy-két eddig befejezetlen munkát. Sőt, tovább megyek, igyekszem a 4 év alatt felhalmozott anyagokat elhasználni, megvarrni, hogy fogyjanak. Mint minden kezdő foltos - gondolom, ezzel nem voltam egyedül - bárhol jártam mindenhol anyagokat vettem. Sajnos a kezdeti lelkesedésbe belecsúszott nem egy olyan anyag is, ami nem tiszta pamut, vagy nagyon vékony, esetleg merev, pl. pakisztáni anyag. Ez nem lenne tragédia, mert el lehet azért használni sok mindenre pl. táskabélés, bevásárló táska, nesszeszer, de most már ügyelek rá, hogy ne vegyek ilyeneket. Tovább megyek, szinte semmit sem veszek, mert rám dől a készlet. A másik kategória az egyéb maradék. Mivel hosszú múlttal (kb.25 év) rendelkező hobbivarrónő is vagyok, vannak a szekrényemben szövetek, selymek, bársony, stb. Most már ezeket is megpróbálom beépíteni. A turkálós férfi ingeket - 2 zsák volt - szétvágtam (ezek szerencsére külföldi jóféle pamutok) színenként 2 kupacban várnak a sorukra. A kislányruhákat (szintén turi és remek pamut, ill. kordbársony ruhácskák) még nem volt szívem szétvágni.
Egyébként büszke voltam magamra az utóbbi időben, mert elmentem körülnézni a méteráru boltba és semmit nem vettem, csak azért mert megtetszett. Viszont elfelejtettem vatelint és szivacsot venni.
Na és itt egy kupac festett anyag, ami szintén felhasználásra vár. A kisebbik lányom papaszánjában a macsek tönkrevágta a szivacsot. Gondoltam festett anyagból varrok bele egy másik huzatot, már csak azt kell kitalálnom, hogy milyen szivacs menjen bele.
Ezzel megvolnánk, leírtam a terveket, most már jöhet a szórakozás és a munka. Azzal, hogy leírtam, jobban neki tudok látni. Az itt látható - hirtelen felindulásból kivágott flick-flack lesz az első , amit előveszek. Sajnos ebbe is került vékonyka anyag, a narancssárga, de megoldottam, úgy, hogy alávasaltam vetexet. Már összevarrva várja - más elrendezésben - a keretet és a tűzést. Ehhez felejtettem el vatelint venni a héten. A világos sárga és a rozsdaszínű anyag egy turkálós méteráruból való, remek amerikai pamut, azóta sem volt nekik ilyen anyaguk.

5 megjegyzés:

katafolt írta...

Ez most úgy látszik benne van a levegőben,többeknél látok ilyent:rámolunk,befejezünk...sűrűn bólogattam,amíg olvastalak,iszonyatos mennyiségű rongyom gyűlt össze,alig jutok el a varrógépig a sok zsák,doboz és kosár között.S mivel 5 percre innen van egy angol turi,majdem minden pénteken hozok még ezt-azt :-)

Trudi írta...

Na, én már "erős" vagyok angol turi ügyben, mert régebben péntekenként (2 hetente) kaptak lakástextilt, de ez már megszünt, össze-vissza ömlesztik és egyre drágább. Ráadásul nem is olyan jó már a felhozatal mint amikor kezdtek. A két zsák inget is onnan hordtam össze, az már nagy eredmény, hogy azokat szétvágás szinten legalább feldolgoztam. Sok kockás van benne, lehetne egy ragtakaró....

katafolt írta...

A kockás az jó,a rag még jobb,táska vagy párna is lehetne.

beszand írta...

Nagyon jó lesz a flik-flak!
Hogy hogy nem kék? Ez csak vicc volt! Nézz be hozzám a blogba meglepetés vár.

martimez írta...

Nézz be hozzám,remélem még nem kaptál sok ilyet!