2008. július 31., csütörtök

Hátizsák...




Majdnem elfelejtkeztem szegény kis hátizsákomról, amit a tavasszal tanítottam a tihanyi táborban. Azóta is ott van, ahova akkor letettem. Valahogy most nem került rá sor, hogy használatba vegyem. Pedig igazán praktikus darab, a tetején rejtve marad a cipzár, ahogyan összefogjuk a pánttal. Az elején és a hátán is van egy-egy cipzáras zseb.
Egy japán újságban találtam, persze nekem rögtön a kedvenc őszi színeim és az egyik kedvenc növényem a ginko biloba levele jutott eszembe. A levelekhez saját festett anyagot használtam, színátmenetes cérnával tűztem.

A héten már a nyári szabim töltöm, de még azon kívül, hogy rendet próbáltam itt-ott rakni és kicsit kertészkedtem, a varrásokkal nem sokat haladtam. Szintén a tihanyi táborban elkezdett - S.Sue által tanított virágos képet tűzögettem, lassan elkészül. Sajnos várok még mindig a perforáló fejre az olfa vágókésbe, de a kérdéses boltban - a lakóhelyemen, kb. a tihanyi tábor - április - óta hitegetnek, hogy rendeltek. Ugyanis ezzel kellene a keretet levágni. De most elhatároztam, hogy jövő héten vagy utána, felmegyek Pestre és ott beszerzem.

7 megjegyzés:

Monika írta...

Húúúú! Csodaszép!!!!!

Elizanikó írta...

Ezt a zsákot én is nagyon szeretem, köszönöm, hogy megtanítottad nekünk.

Sue virágos képe még nekem sincsen kész. Pedig nagyon tetszik.

Trudi írta...

Köszi, köszi, rám fér egy kis önbizalomnövelés.

Juhizs írta...

Gyönyörű, és mi az a rafinált oldalsó takaró bigyó? Látom, hogy díszértéke van, és esetleg "ő" takarja a cippzár végződését is?

Trudi írta...

A baloldali 2. képet gondolod? Oldalról látszik az eleje lehajtó, ami tényleg csak a trükk, eltakarja az első zsebet (mintás rész) és ha összehúzod a pántot, eltűnik a tetején lévő cipzár is. Nem könnyű belenyúlni "avatatlan" kéznek.

Juhizs írta...

Igen, arra gondoltam - nagyon ravasz megoldás :-)

katafolt írta...

Ó,ez nagyon szép,használni kellene,hogy lássák...