2008. július 15., kedd

Kulcstartó kutyus


Nem tudtam nyugton maradni, egy kis apróságot kellett megint varrnom, most egy kulcstartót, egy kutyust. Ez másfajta, mint az eddigiek.
A készítés menete: A szabásminta alapján kivágtam 2 db-ot az előlapból, 2 db-ot a belső részből, plusz a vatelinből 1-1 db-ot (én a kesztyűvatelint szeretem, mivel nem csúszkál, jól tapad) - egymással szembe fordítva. A szabásminta egy kis házikót mutat, de én egy csontot varrtam a zsinórra.
Ezek után jöhet a rátét kiszabása, jelen esetben a fül és a farok, 2-2 db. Szintén ügyelve az "irányra". Ráapplikáltam a külső oldalnak szánt szürke kockás anyagra. Majd fogtam a "füles-farkas" részt, alá a vatelinből kiszabott darabot, a tetejére a belső részt és szépen körbevarrtam, az oldalán egy kis részt szabadon hagyva a kifordításnak. Géppel gyorsan megy, de kézzel is lehet, tévézés közben, vagy a teraszon, vagy bárhol.... Mindkét oldalt u.így összevarrtam, ügyelve, hogy "szembeforduljanak".
Jöhet a kifordítás, de előtte az íveknél kicsit becsipkedtem kisollóval, vigyázva, hogy a varrást nem vágjam be. Kifordítás után a nyilást szépen összevarrtam, láthatatlan öltéssel. Lényeges, hogy valamelyik oldalát hagyjuk nyitva a kifordításhoz és ne az alját vagy a tetejét, mert az alja amúgyis nyitva marad a kulcsnak , szebb lesz így.Ezután fekete himzőcérnával kihimeztem a lábát, az orrát és a szemét. Szembe fordítva a két darabot, a tetején kb. 1 cm-t szabadon hagytam a zsinórnak, amin átfüztem egy kulcskarikát, a két végét pedig belefogtam a csontba, egy kis vatelinnel kitömve. A két oldalát összevarrtam apró öltésekkel, az alját nyitva hagyva. A nyakára került egy kis szalag nyakörvnek. Ugye aranyos lett?

9 megjegyzés:

Monika írta...

Tüneményes a kutyus!! Nagyon ügyes vagy!!

KicsiKató írta...

De édes! Tutorialt mentettem, köszönjük! Felteszem a várakozó listámra:)

katafolt írta...

Nagyon jó kutyuli!

Zelnice írta...

Ezt meg kell varrni!

Trudi írta...

Rajta, varrjátok meg, szeretném látni a tieteket is!

Piroseper írta...

De jó!! Nagyon tetszik! Én is varrok egyet azt hiszem. Remélem nem gond...

Trudi írta...

Már hogy lenne gond! Azért tettem fel, hogy aki akarja varrja! Remélem segítenek a képek és a leírás = érthető volt?

Ibcsy írta...

Nagyon aranyos! Ha nem baj én is megvarrnám. Köszi a tutorialt:-)

Princi írta...

Cukika és még hasznos is a kisjószág!