2009. január 18., vasárnap

Téli táj, téli esték, avagy mit lehet tenni egy kényszerű bezártság alatt....





Egyszerűen nem bírom a telet. Rosszkedvű leszek és nyomott a kedélyállapotom. Ettől az ónos esős időszaktól pedig rettegek, főleg az 1 évvel ezelőtti csúnya esésem óta. (Azt hiszem, nekem újjá kellene születnem, hogy a téli sportokat megkedveljem.) Mindent jég borított, készítettem pár fotót róla. Először az utcánkban nem is lehetett közlekedni, az úttest merő jégpáncél volt, lejt is kicsit, szerencsére csak bentről néztem, hogyan próbálkozik néhány autó, de ők is feladták. Járda nincs, csak a füves rész, ami ilyenkor mégis jobb, mivel azon lehet "haladni". Ki hitte volna, hogy ez azért még jó is lehet. Tegnap már jobb volt a helyzet, amikor ragyogott a nap, az utolsó jégbordát is elolvasztotta az úttesten, segített az egyszer errejáró sószórós autó is. Már jobbkedvűen néztem, hogyan csillog az olvadó jég a növényeken. A cinkék is előkerültek, sajnos nem sikerült lefotóznom őket.
Kihasználtam az időt arra, hogy befejezzem a pénztárcámat, ami már esedékes volt. Nemrégen tettem fel képeket arról, hogyan applikáltam fel a 6szögeket a szövetre, nem egymáshoz varrva, hanem külön-külön. A 6szögeket kézzel varrtam fel, de a tűzést már géppel készítettem, kedvenc színátmenetes cérnáimmal. A belső részt úgy alakítottam ki, hogy nekem praktikus legyen: kártyatartó, alatta zseb, szemben megint egy zseb és zipzáras rész az aprópénznek.

6 megjegyzés:

F.Gina írta...

Hű, de szép lett ! Szeretem ezt a japán színvilágot, bár nem művelem.

leda írta...

Nekem is tetszik! Nagyon ügyes vagy!

Monika írta...

Szuper lett!!! Kedvenceim egyike a nagyis blokkos bármi cucc!:)

Trudi írta...

Köszönöm, úgy látszik sokszor visszatérek ehhez a nagyis blokkhoz, pedig általában a gépi varrásokat jobban szeretem. Most régi szövetnadrágokat és szoknyákat darabolok - nagyobb 6szögekre, horgolással fogom egybe majd táska lesz belőle.

soli írta...

Kedves Trudy!

Nagyon szép a tárcád. Azt szeretném kérdezni, hogy szabásmintát hol találhatnék hozzá, nagyon megtetszett, és meg szeretném varrni!

Köszönettel
Lilla

foltoska írta...

Nagyon szép lett a tárca és praktikus