2011. március 5., szombat

Várom a tavaszt

Most látom, hogy milyen régen nem írtam a blogba. A tél nem az én évszakom, olyan vagyok, mint a medve, elvonulok a vackomba és várom a tavaszt. Ez a tél pedig megint nagyon hosszú volt. Varrás: karácsony előtt varrtam sok-sok apróságot. Azóta csak "fejben varrás" volt. Azért a Céh által szervezett MODERN HÉTVÉGÉRE - főleg, mert itt volt Veszprémben - kibújtam a "barlangból". Nem bántam meg, Székely Kati photoshop képszerkesztő tanfolyamára jelentkeztem, szombat délutánra, de már délelőtt ott voltam a helyszínen, s mivel volt hely Polyák Ildi tanfolyamára is "beiratkoztam". Nagyon érdekes volt mindkét tanfolyam és főleg nagyon hasznos. Ildi Katie Pasquini Masopust modern képszerkesztési módszerét tanította, akinek munkáit itt a honlapján a nézhetjük meg. Nekem már megvolt a Design Explorations c. könyve, tetszik is amit csinál, lényeg, hogy egy kép egy részletét "kivesszük", kirajzoljuk és több méretben felnagyítva u.azt, elkészül egy kompozíció. Ezt a képet terveztem egy liliom középső részletéből, meg fogom majd varrni. A photoshop képszerkesztő programot már próbálgattam néha, de most Katival jobban elmélyedhettünk a témában. Legközelebb már a fenti képhez hasonlót is szerkeszthetek vele.
Vasárnap a festős bemutató is érdekes volt, nekem most a nyomdázás és a linometszéssel készült sablonok tetszettek. Ez utóbbihoz van itthon egy saját "mesterem", a kisebbik lányom, aki ezzel már a középiskolában megismerkedett, nem is értem, miért nem próbáltam ki eddig.
A fenti kezet ábrázoló sablont szitáztam - hennafestők használják -, kicsit érdekesre sikerült, de egy modern képhez látok benne fantáziát.
Azért egy kevés anyagot is sikerült beszereznem, mikor megláttam, hogy Yoko Saito által tervezett anyagok is kaphatók, megleptem magam egy szériával, mert én megérdemlem!

5 megjegyzés:

Görgei-Reiner Rita írta...

Örülök, hogy kibújtál, tényleg hosszú volt ez a tél..............
A veszprémi hétvégéért én is ezt tettem volna!
Alkoss sok szépet, jó öltögetést!

Névtelen írta...

én is örülök, hogy újra jelentkeztél! :-) Vidám tavaszt, jó varrást, sok szép ötletet!

Marcsi írta...

Fantasztikus hétvége lehetett, ilyen remek tanárokkal. További jó alkotást és kísérletezést!

zazálea írta...

de meg ám!
és milyen jó lenne, ha többször jelentkeznél....

Tündérvölgy írta...

Szia Btrudy!
Megleptek ma egy díjjal, így én is szeretnék neked továbbítani egyet! :)
Kérlek nézd meg: http://tunder-volgy.blogspot.com/2011/03/dijat-kaptam.html
Üdv: Melinda