2011. augusztus 25., csütörtök

Angliai utazás, ...3.rész

Másnap reggel elindultunk a Bloomsburybe, a British Museumba. Ami ott fogadott, arra nem számítottunk: olyan nagy tömeg volt, hogy az már akadályozta a múzeumlátogatást. Na persze ingyenes a belépés, mint sok más múzeumban az országban. A felső képen a nagy üvegkupola látható. Sok termet nem is tudtam felkeresni, ezért ezt is felvettem az újra megtekintendő helyek listájára. A múzeum után elindultunk felfedezni a környéket. Láttuk a híres kék emléktáblákat, amelyekből évente kb. 20 kerül a falakra. Az első 1867-ben helyezték el Lord Byron emlékére. A kerek emléktáblák kék kerámiából készülnek, fehér felirattal. Csupán néhány adatot tartalmaznak, pl. a hiresség által az érintett épületben eltöltött időszak, a néven, születés és a halál dátumán kívül. Újabban a Southwark negyed saját táblákkal emlékezik meg azokról, akik a legtöbb szavazatot kapták a választásokon, így már élő hírességek is felkerülhetnek a falakra.
Rátaláltunk az Inns of Court-ra, a jogi kollégiumok ódon épületeire. A jogászkollégiumok a templomos lovagokról kapták nevüket. A Cityben található a Szent Pál-székesegyház csodálatos épülete. A Fleet Street, ahol 1702-től 1980-as évekig a nagy országos lapok szerkesztőségei voltak, elegáns negyedén át a 15-ös piros emeletes busszal elutaztunk a Towerig, ahol elsétáltunk a Tower-hídhoz, átmentünk a hídon is. A Tower a City legrégibb építménye a folyó partján.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

annyira jó fotókat lőttél! :-) ilyen szögből még sosem láttam ezeket a helyeket! nagyon szépek! :-)

Trudi írta...

Igyekeztem, rengeteg kép - kb. 900 db készült. Nagy nehezen kiválogattam 280 db-ot, amit előhivatok, nehogy csak a gépen legyen meg. Majd bevonom az albumot is egy hozzáillő borítóval.