2011. augusztus 21., vasárnap

Angliai utazás, avagy egy valóra vált álom... 1. rész

A "story" a következő: már nagyon régóta vágytam rá, hogy eljussak Angliába, azóta, mióta angolul kezdtem tanulni. Augusztus 6-án elindultunk hajnalban egy busszal a szigetország felé...
Németországban, Kölnben aludtunk első este, sajnos nagyon későn értünk oda, már nem tudtam megnézni a dómot. Másnap Hollandián, Belgiumon keresztül utaztunk Calais-ba, ahol felszálltunk a Doverbe tartó kompra.Canterbury volt az első hely, ahol megálltunk egy rövid városnézésre, sajnos a székesegyházat megint csak kívülről láttam, de így is csodálatos! Itt találtuk a "ferde" házat.
Késő este érkeztünk meg Londonba, ahol az északi részen, Hampstead városrészen volt a szállásunk egy olyan utcában, ahol tipikus angol sorházak találhatók, szinte az egész utca egy szállodához tartozott. Különböző házakban lettünk elszállásolva.
Kétszemélyes kis kandallós szobát kaptunk, kávé, tea, vízforraló a szobában. A fürdő egy emelettel alattunk volt, tiszta, semmi kifogás nem merülhetett fel. A szobánk a West Hampstead vasútállomásra nézett. Reggeli a központi épületben volt, háromféle menüből lehetett választani: tradicionális, angol és a toast különféle módokon. Bőséges volt, én bevallom az angolt inkább nem próbáltam ki, nem szeretem reggel sem a babot, sem a kolbászt. Másnap reggel elindultunk felfedezni Londont.A West Hampstead metró megálló egy utcányira volt a szállásunktól, ezen a vonalon indultunk el, a 6,60 fontos napijeggyel, amivel a piros emeletes buszra is fel tudtunk szállni. 3 napot töltöttünk Londonban, igyekeztünk minél több helyre eljutni, sajnos a zavargások miatt az esti programok kimaradtak.


4 megjegyzés:

Marika írta...

Nagyon örülök hogy valóra vált az álmod :)
Annyi szépet olvastam már erről az útról.Csak egy kicsit irigykedek ,de hátha nekem is össze jön még egyszer az éltbe ez az álom.
Hétvégén Tatabánya ???

Trudi írta...

Marika!
Hétvégére tervezem Tatabányát, főleg mert küldtem munkát a virágos kategóriába. Eddig még nem kaptam vissza, remélem kint lesz! Valószínű szombaton megyek.

Blue bird írta...

Kedves Trudi: eddig meg ugyan nem sokat tudunk egymasrol, de a kolcsonos baratnonk: Marika sokat beszel Rolad es ma igy tudtam meg, visszajottel a nyari szabadsagodrol.
En jartam Angliaba ketszer is,-- vannak ott gyonyoru tajak.
Isten hozott haza es kivanok sok szep idot abban az orszagban is ahol laksz.Julia/Blue Bird :)

Trudi írta...

Júlia!
Olvastam az előző hozzászólásodat is, de mivel nem voltam itthon, elmaradt a válasz sajnos. Csodás volt az angol út, majd még családdal tervezem a visszautazást.