2011. október 4., kedd

Angliai utazás, ...Wales



Végéhez közeledik az angliai utazásomról szóló kivonatos beszámoló. Birminghamben 3 napot tartózkodtunk. Ebből 1 nap volt tervezve a Quilt Festival, 1 nap egy kirándulás Walesbe, 1 nap pedig Warwick várának megtekintése. Sajnos itt is elmaradtak programok a zavargások miatt. A wales-i kirándulás célja: Welshpool, amely a Severn partján a Long Mountain lábán fekszik. A város két érdekessége a Powysland Museum és a Powys Park, illetve Powis Castle és Garden, a kastély és a kertje. Kis pihenőt tartottunk a kastélylátogatás előtt a városkában. Az utikönyv szerint Weshpooltól északra már Észak-Walesben járunk. Itt egy kicsit borús időnk volt, de azért nem volt vészes. Bejártuk a városkát, egy kis régiségboltban vettem leárazva (50 pennyért) egy régi horgolt terítőt. Mindenhol két nyelven: angolul és walesi nyelven voltak a feliratok feltüntetve.
Amikor megérkeztünk a Powis kastélyhoz, egyik ámulatból a másikba estünk, mivel csodálatos volt a táj, a zöld mezők. Először végigjártuk a kertet, ahol minden rendezett és gondozott volt, majd utána bementünk a kastélyba. A kastély is szép, de a kert az, ami miatt érdemes felkeresni. A kastélyban nem lehetett fényképezni, a parkban viszont rengeteg képet készítettem. Érdekességként említem, hogy a pompás berendezés után a konyha bizony nagyon sivár képet mutatott. Elképzeltem, hogy milyen körülmények között dolgozott ott a személyzet. A kastélyban a Clive múzeum található. Láthattunk egy 15 perces videót a család történetéről is. A parkban pávák sétáltak, egészen közel jöttek hozzánk, távolabb pedig őzek tűntek fel. Nagyon nehéz ezek közöl a képek közül választani.

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

óóóóóóóóhhhhhhhhhhhhh, de gyönyörű helyek! :-) csodaszép! csak ámulok, és ámulok... :-)

Trudi írta...

Hosszú idő után ez volt ez első nagyobb utazásom, nagyon jó visszaemlékezni. Már régóta készültem Angliába. A Büszkeség és balítélet az egyik kedvenc könyvem, gondolom, hogy Derbyshire is ilyen csodás lehet.

Névtelen írta...

Csatlakozom :-) Nekem a képekről egyből J.Austen ugrott be... :-)