2011. november 28., hétfő

Mikulásgyár.... avagy apróságok varrása


Közelegnek az ünnepek, ilyenkor mindig meglepem valami saját készítésű aprósággal a barátaimat, közvetlen kollégáimat. Idén is lesznek angyalkák, mézeskalács emberkék, fenyőfák. Már tavaly is terveztem, hogy készül télapó is, most végre megvalósult. "Mütyürke" varrás, de én ezt is szeretem.
Így készült: különböző piros anyagokból kivágtam a palástot, rózsaszín anyagra rávasaltam a 2 oldalas vetexet, abból lett az arc. Fehér polárszerű anyagból a szakáll és a sapka szegélye. Ezeket kézzel varrtam fel, fércöltéssel.
Majd géppel összevarrtam a palástot. A kör alakú talpat is rávarrtam, kis nyilást hagyva a kitöméshez. Megfordult a fejemben, hogy teszek az aljába rizst vagy lencsét, de nem volt rá szükség, mivel remekül megállnak a lábukon. Fekete gyöngy a szemnek, egy mosolygós száj, készen is van a Télapó sereglet. Méretük: 10,5 cm. Egy kis cérna a sapkán átfűzve és akár a fára is felkerülhetnek.

7 megjegyzés:

ezkriszti írta...

Köszi a leírást! Nagyon helyesek. Biztos örül, aki kap. :)

Névtelen írta...

:-) nagyon jók lettek :-)

Trudi írta...

Igen, örülni szoktak, ilyenkor apró csoki mikulásokat, szaloncukrokat adunk egymásnak. Én minden évben felvetem, hogy ugye, már nem kell a varrott apróságom, mire mindenki lelkesen kéri, hogy de legyenek.

Márta néni azéris írta...

Aranyosak.
Nagy örömmel olvastalak a színes újságban!!! :-)))))

Trudi írta...

Nagy öröm nekem is és megtisztelő, hogy bekerültem. Annyira meglepődtem, hogy elfelejtettem megkérdezni Katitól, hogyan kerültem én a "képbe"?!

Gabi írta...

Szia!
Szeretném megkérdezni hogy a sablont elkérhetem-e?
Köszönöm: Gabi
szepy@oroscom.hu

Gabi írta...

Szia!
Szeretném megkérdezni hogy a sablont elkérhetem-e?
Köszönöm: Gabi
szepy@oroscom.hu