2012. február 1., szerda

Festett quiltek 2.

Megint festettem, de most fehér alapra, akrill festékkel az egész képet. Ez a bíbor kasvirágról készült. Megtetszett egy zöld tea dobozán lévő kép, ez adta az ihletet. Nem túl nagy, 41 x 43 cm körüli. A tűzéshez gépi himző cérnát használtam, nagyon jól bevált, viszont a gépem beállításával sokat bajlódtam, amit a tájékoztató ír, azzal a beállítással "hurkos" volt az öltés alul. A címkét próbáltam profi módon elkészíteni, azaz: géppel nyomtatni, rávasalható alapra. Na, ezzel is szereztem tapasztalatot, nevezetesen: elöregszik az a fólia, amire nyomtattam. Voltak maradék darabjaim, nyomtattam, vasaltam, nem maradt a textilen. Ezért kár volt eltenni 1-2 évvel ezelőtt.

2 megjegyzés:

Czkriszta írta...

Nagyon szép lett!Konkrétan milyen cérnával tűzted?És az alul hurkolást hogyan oldottad meg?Ez nekem is gyakran okoz problémát.

Trudi írta...

Örülök, hogy tetszik. A gépi hímző a Gunold kft. által forgalmazott 1000 m-es spulni, többféle van: Isacord, Sulky, Gunold, összetétele is többféle: rayon, pamut, polyester. Létezik 25-28 db-os sortiment, úgy jobban megéri. A gépi beállítást pedig próbálgattam egy darab anyagon, addig tekertem az alsó és felső gombokat, amíg végül jó lett. Ha alul hurkol akkor túl erős a felsőszál feszítés, ezért a szabályozót kisebb számra kell forgatni.