2008. október 11., szombat

Határtalanul

Ma fenn voltam a Határtalanul c. országos kiállításon és bizony kikivánkozik belőlem egy, s más.
Sajnos már a bejáratnál "kiakadtam" mivel a kultúraquiltes anyagaink - szokatlan módon - a bejáratnál voltak a falra felrakva. Nem emlékszem, hogy régen ott lett volna valaha is kiállított darab. Persze nem pályáztunk, gondolom ezt nem vették jó néven. A kiállítás számomra nem volt olyan léptékű, mint az eddig megszokottak. Voltak gyönyörű munkák, de volt olyan is ami - szerintem - nem ütötte meg azt a bizonyos mércét. Na és a díjazott munkáknál sem értek egyet a zsürivel. Talán az egész díjazást a közönségre kellene bízni. Ezek után kiváncsi vagyok a jövő évi fehérvári kiállításra. A legjobb volt, hogy találkozhattam, még ha rövid időre is az ismerősökkel, barátokkal.

10 megjegyzés:

F.Gina írta...

Ha jól tudom, beszedték tőletek utólag a pályázati díjat, tehát ezek is pályamunkának számítottak, nem ?
Talán azért tették ide, mert a kis terem foglalt volt. Nekem is furának tűnt, de itt legalább mindenki látta, be vagy kimenet. Mindenesetre jó volt "őket" így összeállítva látni. Mégegyszer gratulálok !

Monika írta...

Már nagyon izgulok,mert fehérvári vagyok,hogy jól meg tudjuk-e csinálni az országos kiállítást jövőre.
A zsűrizés mindig egy fura dolog.Én is számtalanszor csodálkozom a végeredményen.Igazából nem is szeretem,mert mindenki,aki varrt,megérdemli a díjat.-Ez az én magánvéleményem,amivel sokan nem értenek egyet.

dalia írta...

trudy minden szavaddal egyetértek, nekem fájt az előtérbe száműzés, és az emeleten pedig komyol csalódások értek.

Trudi írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Trudi írta...

F.gina - köszönöm a gratulációt. Igen beszedtek erre díjat.
Mammka - biztosan jól meg tudjátok oldani. Remélem majd addigra megnő a pályázati kedv. Habár nem tudjuk, hogy mennyi anyag érkezett be és abból mennyi került ki a falakra. Állítólag a "zsüri" nagyon szigorú. Én viszont a vezetőség tagjainak és céhmestereknek már nem osztanék díjakat, hiszen utóbbiak úgyis meghívott kiálítók, ez már önmagában elég kellene, hogy legyen.
Dalia - már csak arra tudok gondolni, hogy talán jó irányba változnak a dolgok.

Juhizs írta...

Gina - "de itt legalább mindenki látta, be vagy kimenet." - hát, én pl. nem, és annyira kevés volt az idő odabent, oly sok benyomás ért, hogy elfelejtettem, nem baj, vasárnap külön ezért felmentem a Várba megint - érdemes volt :-)

Trudi írta...

Tényleg szeretném tudni, vajon hány pályamű volt, hogy csak ennyi került ki a falakra. Most láttam a Céh honlapján, hogy szinte valamennyi helyezett céhmester volt.

F.Gina írta...

Bocs, hogy itt válaszolok.Nyitrai Kati lehet, hogy Angliában van, az új anyagokért. Szerintem várj egy-két hetet, és aztán hívd, addig megjön az új anyag is, gyönyörű lesz.

Trudi írta...

Köszi, csak nem szeretném lekésni a határidőt.

Névtelen írta...

Mammka! Olyan jók a pályázati témák, hogy biztos vagyok benne hogy sok munka fog beérkezni.