2009. január 5., hétfő

Apróságok és a többi...



Itt az év elején még adós vagyok pár decemberi befejezett munkámmal. Volt ami hirtelen ötlet volt, mint a két szütyőke, amelyekben ajándékokat adtunk más területre került 2 kollegának. Azt találtam ki, hogy a bordón a világos rész annyi darab, ahányan együtt dolgozunk, és mindenki aláírta textilfilccel a nevét. A másik a crazy, szintén az aláírásoknak lett kitalálva. Sajnos az aláírt szütyőkről eddig még nem készült fotó.

Már régebben készült el ez a yoyo tündérke, ami egy kedves foltostársamtól Schémann-né Morvay Renitől "származik", akinek Mary Poppins babája díjat nyert Győrben. Renitől megkaptam a kiszabott anyagot a leírással együtt. A szoknyáját sajnos nem sikerült az előírás szerint megvarrni, ezért került rá a csipke. Ezúton is köszönöm, ha olvasnád Reni!

A hétvégén pedig gyorsan elkészült a kisebbik lányomnak a lila-fekete kockás "kollekció" részeként a régóta ígért pénztárca. Teljesen egyszerű fazon, jól bevált rekeszes pénztárca.Ha már pénztárca, az enyém is ilyen típusú, de már nagyon használt, ezért neki is láttam egy újnak. Egyik kedvencem Yoko Saito könyvében látható egy táska, ami 6szögekből applikáltan készült. "Előgyakorlatnak" - a táska előtt - ilyen pénztárcát gondoltam magamnak. Most varrogatom a 6szögeket, még nem döntöttem el, hogy zipzáras legyen-e, azt hiszem jobb lenne, de nem találtam mintát. Ez a fajta összeállítás azért is érdekes számomra, mivel Y.Saito nem varrta egymáshoz a 6szögeket, így applikálja fel az anyagra, ahogyan most én is.

5 megjegyzés:

Marika írta...

Nagyon jok lettek a munkáid . JoJo tündér nagyon édes .Péntárca nekem is elkelne már .

lomaquilt írta...

A pénztárcában a papirpénzek hogy "helyezkednek" el? A hatszöges megoldás nagyon jó.

F.Gina írta...

A hatszögesnek csodásak a színei, és a piros fehér szütyőd is bájos lett !

F.Gina írta...

Látom, Mariann, nagyon izgatnak téged a papírpénzek, ilyen sok van ? :))

Trudi írta...

Köszönöm, kedvesek vagytok. Sajnos a pénztárcában csak félbehajtva fér el a papírpénz. Van egy másik rekesz az aprónak, egy "titkos" kis rekesz a kettő között és a lehajtó részbe is lehet valamit tenni. Ezért gondoltam, hogy talán egy zipzáras jobb lenne.