2009. augusztus 24., hétfő

Városépítés

Ez a quiltem a frissen tanult városépítési technika, Karen Eckmeier után szabadon. A tábori feladat az volt, hogy vigyünk a barna árnyalataiban 15 x 15 cm-es darabokat. Mivel előtte fogalmam sem volt, milyen lesz a kész munka, ilyen barnákat vittem. Igazából a piros háztetők már nem mutattak volna jól ilyen sötét színek mellett, ezért választottam a sötétzöldet a tetőkhöz. Még szerencse, hogy volt nálam! Ezért is kérjük(tük) mindig, hogy egy fotót a készülő műről mellékeljenek a leíráshoz. Nem szeretek "vaktában" készülni, nem szeretem, hogy csak összedobjuk, majd valami lesz belőle. Összességében azért elégedett vagyok vele, viszonylag jól sikerült, kicsit toszkánás az összhatás, de lehet, hogy tévedek. Cimet még nem találtam neki. Kis sablonok alapján vágtuk ki a darabokat, azok kerültek ragasztó stifttel az alapra. Majdnem egy napig rakosgattam a darabokat, hogyan is nézne ki jobban. Van az anyagok között saját festés is, mint pl. az élénk narancsos árnyalat, de jól jött az eddig kincsként őrzött "köves" darab is. (Ebből csak kicsi van, mivel nem méterben árulták, sajnos.)
A tűzésnél ajánlott volt az átlátszó cérna, nos, mivel ilyen "sötét" lett, én mégis egy-két színátmenetes cérnával tűztem. Először a Mettler selymes cérnával, aminek jobb lett volna a színe, de nagyon hurkolta alul, ezért inkább egy Güttermann pamut cérnával folytattam, amivel nem volt gond. Sajnos eléggé kicsi a készletem ezekből, mivel kis városunkban nem tudom beszerezni, legközelebbi pesti utamon pótolnom kell a hiányt.

12 megjegyzés:

Juhizs írta...

Szemet gyönyörködtető - hangulatos.

Lente Julcsi írta...

Nagyon szép!

lomaquilt írta...

Nagyon szép lett. Nekünk azt mondták, hogy általában ház szineket vigyünk. Én fehéret és drappot vittem és igy déli hatású lett. Sajnos a szabad gépi tűzés tudásom a nullával egyennlő, még ez várat magára. Nekem nagyon tetszett, aki olyan kör formákat tűzött, vagy oylan kő mintás anyagot vitt a házhoz. Érdekes technika, babra munka de mutatós.

Szilvi írta...

Nagyon jó lett, szívesen kipróbálnám és is ezt a technikát, de csak kicsiben. Jók a színek is, ügyes vagy!

Trudi írta...

Köszönöm, örülök, hogy tetszik. Jó sok munka volt vele, az biztos, talán elsőre kisebbet lehetne készíteni. Gondolkodom egy olyan görögös, kék-fehér színösszeállításon, de majd később.

Aranyalma írta...

Húha! Megnéztem az eredeti Karen-féle házakat, meg a többit is. Honnan szedte magát ez a nő!!! Valami gyönyörű, hogy miket készít...
A te városodban egy kicsiség tetszik igazán, mégpedig a lépcsősor. Ennek köszönhető, hogy a domboldalon lévő házak nem lebegnek a levegőben, ez köti össze őket a földdel. Nyilván az összkép számít igazán, az viszont gyönyörű!
Lehet tudni a városépítés mozzanatait?

F.Gina írta...

Nagyon tetszik !

zazálea írta...

A jó sok munka meghozta gyümöpcsét, Trudy, nagyon szépet készítettél.

Czkriszta írta...

Nekem is nagyon tetszik a végeredmény!Már Tatabányán is megtetszett, de én még nem mernék nekiállni.
És örülök, hogy tapasztalati tanácsot is lehet szerezni tőled.A szabad gépi tűzésnél nekem is hurkolni szokott a gépem - cseréltem tűt, tisztítottam, olajoztam, de arra nem is gondoltam, hogy a cérna nem tetszik neki.

Trudi írta...

Kriszta! Ezek szerint nem találkoztunk a táborban, de kár!

szilcsil írta...

Nagyon szep, harmonikus a keped, tetszik nagyon.
csilla

lomaquilt írta...

Ha én igy tudnék tűzni!