2011. szeptember 20., kedd

Értékelések


Visszakaptam végre a rododendronjaimat a tatabányai kiállításról. Három zsüritag értékelésével együtt. A legjobb eredményt Urbánfi Teréztől kaptam, és egy jó tanácsot is a tűzéssel kapcsolatban. Köszönöm és büszke vagyok rá. A másik két zsüritag nem tudta értelmezni a csillogó tüllt -sőt a tüllt magát - amivel borítottam a konfetti darabkákat. Dolányi Anna szerint "zavaró az ezüstös ráfújás". Lehet, hogy rossz ötlet volt, kicsit valóban tompította a színeket a világos, csillogó tüll. Én a ragyogó napfény visszaadása miatt választottam, ezt a gyárilag csillámost. Winter Rozál (Őt nem tudom ki) szerint "a fotó valósága a szemem és a textilbe átültetés + a lélek is, akkor a lélek most egy kicsit fáradt lehet. Számomra több lett volna az alkotás ereje borító tüll és aranyfesték nélkül." Nos, itt látszik, hogy nem ismeri a technikát, amivel dolgoztam, mivel a kis metélt tészta méretű darabkákat a tüll fogja össze, amit egyébként le is írtam a pályázati lapon. Ez utóbbi értékelés szerint a pályázati kiírásnak a 10 pont helyett csak 8-ban feleltem meg?! Virágokról szólt ez a kategória.
Szóval nagyon tanulságos volt a pályázat számomra. Összességében nem éreztem rossznak a kapott pontokat. Az sajnos tény, hogy nem vagyok olyan helyzetben, hogy valaki segítőleg el tudná bírálni a munkáimat, esetenként építő tanácsokkal látna el, így hát autodidakta módon és magam kísérletezgetve készülnek el.
Még egy dolgot megjegyeznék: a kiállításra a képet egy kartonhengerre gondosan feltekerve, selyempapírba burkolva, egy hosszú, keskeny dobozban - sikerült olyat találnom, amibe pont belefért - küldtem. Hogyan kaptam vissza: négyrét hajtva - megtörve a hajtásnál, időbe telik, mire kilógja magát.


8 megjegyzés:

Blue bird írta...

Kedves Trudi! A Te munkaid egeszen kulonosen szepek es erdekesek. En ugyan a zsurire nem adnek egy fabatkat se, mert nem ertenek ahhoz, amit ott biralgatnak.
Ez egy olyan uj mufaj, amiben nincs sok multbeli esemeny, hat ertekes velemenyt alkotni nem is lehet.
Volt azoknak a holgyeknek batorsaga velemenyt mondani, de az nem jelenti azt, hogy az er is valamit.
Felejtsd el, csinald amit jonak latsz. A Termeszet tobb iranyitast ad, mint csacska emberek.
Persze ez a kiallitasi mozgalom jo,-de semmi esetre se valo arra, hogy a "zsuri"nek legyen valami jelentosege.
En csak gratulalni tudok es kivanok tovabbi jo munkat a sajat magad vezetse es "zsuri"je velemenye szerint.
Szeretettel olel- csokol Julia/Blue bird :)

Marika írta...

Élőben láttam az Én tetszésemet elnyerted ,sőt szeretném autodidakta mód tanulni.

zazálea írta...

Én meg azt mondom, hoyg a zsűri ért hozzá, viszont szubjektív, az értékelés sosem objektív, függ hangulattól, az adott naptól, fáradtságtól,mindentől.
Egyet tehetsz, a kapott véleményeket, tanácsokat elfogadod, amit gondolsz, megfogadod, és mész a saját fejed után. Ahogy NEKED jólesik , ahogy TE látod jónak, hiszen az alkotás, a kész mű mindig TE magad vagy. És ez jó.
Örülj, hiszen alkottál! :o)

lomaquilt írta...

Ha Neked és ismeröseidnek tetszik, akkor jó uton jársz! Ne a zsűrinek a véleménye legyen a mérvadó. A lényeg, hogy ne hagyd abba. Jó uton haladsz. Sajnos én hallottam olyan véleményt, hogy a zsüri Pesten másként itélt mint Tatabányán. (ez a méretre vonatkozik, Pesten kizárták, itt viszont nem, hozzáteszem mind a két munka igen szép kivitelű volt, tehát megérdemelte ill. megérdemelte volna) Csak igy tovább!
Küldd ki Birminghamba, ott mindegyik munkát elfogadnak és megvan az az érzésed, hogy külföldi kiállitáson is résztvett!

Trudi írta...

Köszönöm a bíztatást mindannyiótoknak! Csak annyit tennék hozzá, hogy az a zsüritag, aki azt írta, hogy a tüllt nem tette volna rá, nem biztos, hogy utána nézett ennek a technikának, mégis volt bátorsága bírálatot írni.

Névtelen írta...

Kedves Trudi, én bizony boldog lennék, ha ilyen gyönyörűségek kerülnének ki a kezem közül! :-) Szeretem a munkáidat, örülök, ha újat, vagy régebbit mutatsz! Lehet, hogy bármelyik zsűritag jobban ért hozzá, mint én, viszont nekem sokkal több szép pillanatot szerez a nézegetésük :-)!
Gratulálok! :-)

gubike írta...

Trudy,
a vándorosra küldesz munká(ka)t?
Örülnék, ha igen!

Hopi-Patch írta...

Kedves Trudi!
Nem tudom, hogy keveredtem az oldaladra, csak azt bánom, hogy nem előbb találtam rá!
Körülnéztem Nálad, és meg kell mondanom, hogy ilyen csodás alkotások előtt bizony az embernek fejet kell hajtania!
Gratulálok a munkáidhoz, nagyon tetszenek!
Kezdő foltvarró vagyok, és hőn dédelgetett álmom, hogy minél hamarabb pályázhassak én is!
A minap találtam is egy pályázatot, nagy lendülettel nekiláttam a tervezgetésnek, és gondoltam meglesek néhány munkát, és értékelést, a mihez tartás végett!
Nagyon elbizonytalanodtam, és elszomorodtam...
Ugyanis néhány általam remeknek gondolt alkotást olyannyira "lehúzott" a zsűri, hogy azt hiszem, adok még pár tanulóévet magamnak, mert attól félek, hogy nem tenne jót az önbizalmamnak, ha rögtön az én munkámat is ennyire leszólnák.
A másik, amit többektől hallottam már, hogy külföldön könnyebb pályázni! Igaz ez?
Addig jutottunk, hogy most már a foltvarrók is külföldre "menekülnek" a sikerért?
Bízom benne, hogy csak félreértettem a dolgokat...
Egy biztos!
Remek alkotásaid vannak, nekem tetszenek!
Gratulálok.

(ha gondolod, nézz be hozzám, szívesen várom építő jellegű kritikáidat, megtisztelnél!
http://hopi-patch.blogspot.com/ )

Üdvözlettel:

Hopp Mónika