2012. október 14., vasárnap

A jáki templom kapuja


Készül a "nagy" mű....
A hétvégén lezajlott az MFC által szervezett Határtalanul kiállítás, amelynek azon kiírására, hogy Magyarország várai, kastélyai, templomai, elkészítettem a jáki templom nyugati kapujáról a képet. Mondhatom, hogy megszenvedtem vele, mivel nehezebbnek bizonyult, mint gondoltam. Festett technikát választottam, egyoldalas vetexre rajzoltam fel a mintát, amit rátettem a krémszínű textilre, és úgy akrillfestékkel és textilfilccel fejeztem be. Majd, hogy ne kelljen szegnem külön, rávarrtam a hátlapot és kifordítottam. Először arra gondoltam, hogy a kapu tetejével, a hegyes résszel befejezem, de nem volt meg az 1 nm-es méret, ezért lett végül téglalap alakú a kép. Nem szívesen varrok ilyen nagyméretű képet. A tűzés teljes egészében gépi tűzés lett. Sajnos a szokásos kesztyűvatelin helyett a műszálasat tettem bele, amit nem igazán szeretek, ezért a hátlapon egy helyen össze is gyűrte tűzés közben a molinót. De nem a hátlap a lényeg.
Mindentől függetlenül elégedett vagyok a képpel.
Összességében nagyon kevés pályamunka érkezett, én úgy láttam, olimpiai pedig csak pár darab. Az öltözet kategóriában a jo-jo volt a főszereplő. Nekem az őszi színekben pompázó, jo-jo-mentes összeállítás lett a kedvencem.

7 megjegyzés:

BORI írta...

Sajnos nem volt lehetőségem a Határtalanulra eljutni....örültem, hogy így láthattam a munkádat. :)
Én is olvasom a Te beszámolódat Ezüstvölgyről!!! A sálgyűrű az utolsó pillanatban került a szemem elé....

Polyák Ildikó írta...

Nekem nagyon tetszik, Trudi, akármi is a zsűri véleménye.

Marcsi és Ági írta...

Láttam élőben a munkád, nekem az egyik kedvenc volt a kiállításon! Nagyon megragadott a képed, sokáig elidőztem előtte. Fantasztikus lett a végeredmény, gratulálok!!!
Ági

Biloba írta...

Én is láttam élőben és nagyon tetszett!

martilein írta...

Nagyon szép lett, tényleg sokat dolgozhattál vele!

RitaFoltok írta...

Én is megcsodáltam élőben, gratulálok Trudi!!!

Trudi írta...

Köszönöm valamennyiőtöknek, ma megkaptam a bírálólapot, ami roppant tanulságos több okból is.