2012. február 4., szombat

Festett quilt újra

Mint korábban írtam több képet is festettem, amiket mostanában tűztem le. Ez a pitypangos már régóta motoszkált a fejemben, kellett hozzá ez a festett alap, amire akrilfestékkel festettem a virágokat. A tűzésnél sokat tanakodtam, milyen legyen, de azért csak kialakult.
A befejezésnél már segítségem is akadt, egy kis csíkos négylábú személyében. Mostanában nagyon ragaszkodó lett, hiszen egyedül maradt. Nagy bánatomra a gyönyörű, kék szemű kölykét elütötte egy autó. Mindig aggódtam, ha kiszaladt a szemközti mezőre, de nem lehetett benntartani, olyan kis nyugtalan volt, állandóan a mezei pockokat kergette.

8 megjegyzés:

Marika írta...

Hú de nagyon szép :)
Nem keményedik meg az akril festéktől a textil?
Egyszer próbálkoztam nem lett sikeres a dolog ,aztán nem is próbálkoztam tovább . Akkor ezek szerint nem jól alkalmaztam a festéket:(

Görgei-Reiner Rita írta...

Sárga, zöld és ráadásul pitypang? Tudsz valamit Trudi?
Jól kijönnek a pitypangok kis ernyői, hány órát tűzted nagy gonddal és aprólékosan?
Nagyon klassz lett, gratulálok!

Czkriszta írta...

Hát ez gyönyörű lett!Nagyon tetszik!

gubike írta...

Nagyon szép lett, gratula!

F.Gina írta...

Nagyon szép lett, nagyon tetszenek a virágos csendéleteid!

Trudi írta...

Köszönöm az elismerő szavakat!
Rita: nem ugrik be, mire gondolsz, viszont volt egy rossz tapasztalatom, amikor a pitypangra kerestem a neten, eléggé érdekes oldal jött fel, álmomban sem gondoltam volna. Jó pár órát eltartott a tűzés, de azt hiszem megérte.

Trudi írta...

Marika: vízzel higítva és vékonyan festve textilfestett alapra nem keményedik meg az akrilfesték. A kasvirágosnál kicsit merevebb lett a felület, mivel ott az alapot is azzal festettem, de így faliképnél nem gond. A tűzés egy kicsit lágyítja.

Görgei-Reiner Rita írta...

Tavaszváró színeid és a pitypang összhangja miatt kérdeztelek.
Remek munka!